2014. március 24., hétfő

Hallottál már Czinege Dóráról?

A bejegyzés címe akár költői is lehetne, hiszen Czinege Dóra nem szerepel filmben, sorozatban vagy valóságshow-ban, sőt, legutóbbi információim szerint most épp nem is tartózkodik Magyarországon, így kicsit nehezen hallhattál róla. Sportsikerei miatt viszont úgy érzem, megérdemli, hogy beszéljünk róla, és hogy a nevét minél többen hallják, halljuk.

Hogy én honnan ismerem? Nem ismerem :) de egy kedves ismerősöm, a fiatal tehetségek pártolását szívügyének tekintő Rosta Napsugár hívta fel rá a figyelmem, és akkor olvastam utána egy kicsit Dóri történetének. A lány Európa-bajnoki címmel rendelkezik taekwondoban, többszörös Nemzetközi Kupagyőztes és háromszoros magyar bajnok. Jól hangzik, ugye? :) 




Március 8-án Makón megnyerte az országos versenyt, és ezzel lehetősége nyílt részt venni a 2014. április 23-27-ig tartó ITF Taekwon-do Európa Bajnokságon, melynek helye Riccione, Olaszország lenne. 


Viszont, kapaszkodjatok: egyelőre úgy áll a helyzet, hogy nem lehet ott, mert a kijutása anyagi okok miatt kétséges. 500 ezer forintra lenne szükségük, hogy kijusson, és most többen is próbálnak neki szponzorokat szerezni.

Persze sokakban felmerülhet a kérdés, hogy olcsóbban nem lehetne-e, de gondolom, mindennek oka van: valószínűleg pénzbe kerül a csomagok szállítása, a kísérők útiköltsége és szállása is, ahogyan mindezt Dórinak sem adják ingyen. 


És - félreértés ne essék - nekem nem az a célom, hogy pénzt kunyeráljak itt és most bárkinek is, hanem inkább az, hogy felfigyeljünk erre a tehetséges sportoló lányra, és ha tudunk olyan szponzort, aki segítené, akkor tegyük meg. Köszönöm. :)

További információkért keressétek Dóri edzőjét, Pilhoffer Csabát, mondjuk ezen a telefonszámon: 06 70 703 9977. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése